18 Aralık 2007 Salı

FAZIL, NEREYE BE ABİCİM :))?


Yeni gündemimiz.Mis gibi.Hayır şarkıcı türkücü de değil ki hani desem kaset çıkaracak reklam yapıyor.Evet fazıl say efendi isviçreye gitmek istiyormuş.islamcılar basmış ülkeyi :)
Git ya da gitme olaylarında aklıma hep babam ve oğlum daki final sahnesi gelir.Teyze Gülbeyaz(şerif sezer) Hüseyin bey'in üstüne oğlu salim'i yollar.Salim koşarak gelir ve yıkıp geçer babasını.Teyze der ; yaa hüseyin Efendi gidenin önünde dağ bile duramaz.

Zaten bu ülkeden giderim,kovarım vs cümlelerine oldum olası sinir olurum.
Vaktiyle Sülüman Efendi kapalıları Suudi Arabistan'a göndermişti.Kendini bilmezler dindar insanları arap yarımadasına(iran,arabistan vs),diğer kendini bilmezlerde 'öteki'leri moskovaya,isviçreye,amerikaya gönderir.
Ya sev ya terk et mantığı.Koministler moskovaya,irticacılar irana.bir zamanların en gözde sloganı imiş.Allahtan o günleri görmedik.

Sevmiyorsam terk etmek zorunda değilim.Ama burda ince bir sınır var.sevmiyorsun tamam sevmek içten gelir zorla olmaz amaa sevmeyip yıkmak,rejimi değiştirmek,bölmek,parçalara ayırmak istiyorsan o zaman yar saçların lüle lüle bölücüler size güle güle:)
Bu devlet sana insan gibi muamele yapmamışsa,hep üvey evlat muamelesi görmüşsen,yarışlarda hep bir adım arkadan gelmek zorunda kalmışsan,paran kadar itibar görmüşsen,öğretmensizlikten eğitimsiz,doktorsuzluktan canından olmuşsan belki bir nebze gitmeyi düşünebilirsin.Hoş nereye gideceksen?hadi gittin diyelim gittiğin yer ne kadar sana kucak açacak?Beğenmeyip gittiğin ülkenin yerini ne kadar ne şekilde dolduracak?
Alamancı vatandaşlarımız gibi her birsonraki nesilde yozlaşarak mı duracaksınız oralarda?
ne almansın -alnındaki türk yazısı hep okunacak- ne de türksün.dilin bozulmuş,kültürün karman çorman.Türkiyede alamancı ,almanyada barbar,pis türksündür.Herkes sana burun kıvırır.iyi ya sen ikinci vatandaşsın heryerde.araftasın arafta :(
vatansız olmak ne kadar acı ve vakarsızca.
Ya da şöyle düşünmek lazım beğenmeyen gitsin,ezilen gitsin,beğenmediğin gitsin.Eee?
Kim kaldı hani?Yada seni buralardan kovanlar kim?Buraları bıraktığın insanlar senden daha mı çok sahiplenecek sanıyorsun?
Vatanımı seviyorum kim ne derse kim ne yaparsa yapsın.her müslüman türkün kanında olması gereken bir duygu var benim damarlarımda da.Vatan sevgisi.Milliyetçilikle,faşistlikle,ırkçılıkla karıştırılmamalı.Vatanını seven ne dağa çıkar ne de isviçreye gider kardeşim.
İmam hatipli gibi ikinci vatandaş mısın,her yere rahatça giremyen başörtülü mü,işsiz güçsüz beş parasız mısın,yoksulluk ve yoksunluk gençliğini mi yedi hep,baştan savma muayene edilip,eciş büçüş okullarda üstünkörü bir eğitim mi aldın? ona rağmen gitmiyorsan sen bu vatanı seviyorsundur.
İş dikende gülü görmek.Gülde dikeni herkes görür.Gülü seviyorsan herşeyiyle seversin.
Laf lafı açtı.Bu son yazdıklarımın fazıl efendi ile alakası yok.Beyim çok pardon ama osuruk atıyor.sanki akp yeni geldi iktidara.Dümbük herif 5 yıldır bu adamlar başında.yeni mi farkettin.Sen handeyle gezerkende akp vardı.Adamın derdi zaten köşke çağrılmamakmış :) ne kadar utanç verici bir mazeret :(
Valla bu konulardan gına geldi ama şunu şuracığa yazıvereyim.Hani kapalılar arttı vs.Bunları ölçeceklerine bira içme oranı,içkiye başlama yaşı,liselerdeki küçük fahişelerin oranı,sayısı,cinsel ilişkiye başlama yaşı,türkiye de adam olanların adam olmayanlara oranı gibi anketler yapılsa ve asıl ozaman hangi tehlikelerle boğuştuğumuz anlaşılsa.
Hadi tarhan emmi,sıva kolları.Parklarda çekirdek gibi esrar koklayanları say bide.
say ki bu ayarlı basın yayın çeksin pis ellerini dinden imandan.Millet tv karşısından uyanıpda evladına baksın.Ne halde.Ne şartlarda.Hangi çukurlarda.
Allah sonumuzu hayr etsin.Bu duayı çok çok etmek lazım.

Hiç yorum yok: