6 Mayıs 2010 Perşembe

NE KADAR DA DOĞRU CÜMLELER

Başbakan Erdoğan medya patronlarına, köşe yazarlarına mukayyet olun dediği gün saatler sonra bu sansür çağrısını kınamıştı. Gazeteler ertesi gün haklı olarak Başbakan’ı tefe koymuştu. Köşe yazarları günlerce yazmıştı. Tek bir açıklama sivil diktaya gittiğimizin delili olmuştu.
Ama Başbuğ, “gazetelere hain ve mütareke basını” dediğinde birkaç ses haricinde suspus oldu her yer.
*
Hadi biz mütareke basınıyız, hainiz. O zaman size düşmez mi patır patır öldürülen gencecik askerlerin hesabını sormak? Günlerdir gazetelerde bile yayımlanan istihbarat raporlarına rağmen Türkiye’nin orta yerinde bir karakolda dört askerin hayatını kaybetmesini engelleyemeyen, 30 yıldır aynı bölgede askerî faaliyet yürütmesine rağmen 12 saatte bir karakola yardım götüremeyen bir ordunun genelkurmay başkanı “Yağmur yağdı böyle oldu” diyor ve siz susuyorsunuz. Hani vatanınızı bizden daha çok seviyordunuz?
*
Subay eşlerinin atv’de hangi diziyi izlediğinden bile haberi olan, istihbarat becerilerini buralarda tüketen bir ordunun, bunca yazılıp çizilmesine rağmen PKK’lıların saldırma ihtimali olan karakollardan haberdar olması mümkün mü?
Peki, artık memleketi kurtarmayı bırakıp, canlarını size emanet etmiş gencecik askerleri kurtarma zamanınız gelmedi mi?
YILDIRAY OĞUR

Hiç yorum yok: