1 Mart 2010 Pazartesi

VİCDANI RAHAT ETMEDİĞİ İÇİN

Başörtülü kızlardan mükemmelin ötesinde bir mükemmellik bekleniyor. Mükemmelin ötesinde bir mükemmellik de ne demek diyeceksiniz haklı olarak.
Şu: Bir tarafta başını örten kadın başörtüsünün rengini yüzüne yakışacak tonlarda seçiyorsa bu tesettür olmaz diyen görüşler var, bir tarafta da başörtülü kızlar hiç de estetik giyinmiyor diyen görüşler.
Ne var bunda diyeceksiniz. Sıkı durun. Sözlük yazarı genç kızların anlattığına göre, sanal ortamda tesettürlü kızlar başörtüsü rengini bile yüzüne uygun seçmemeli diyen delikanlılar, günlük hayatında bütün arkadaşlarını başı açıklardan seçiyormuş.
Olabilir diyeceksiniz. Ama olanın ne olduğunun farkında olmadan zikrediyorsunuz "olabilirlik" durumunu.
Çünkü esasen olan şu: Takvayı kadınlara ihale etmiş, hadi ihale yakışmadı emanet etmiş bir delikanlı profili ile karşı karşıyayız.

Vicdani olarak rahat etmediği için de sürekli olarak başörtülü kızların uygunsuz davranışları "madde"leştiriliyor. Başı açık kızların tek bir olumlu davranışı büyültülüp 72 cilt olarak sunulurken; başı örtülü kızın olumsuz davranışı büyültülüp 72 cilt haline getiriliyor.
FATMA K.BARBAROSOĞLU/ yenişafak
***
Vicdani olarak rahat etmediği için" bu cümle o kadar çok şey anlatıyor ki.
İbadetlerini yapamadığı için rahat etmeyenler ,yapana sataşır.
Başını örtmek istediği halde örtemeyenler yada istemediği için örtmeyenler ama bunun gereğini bilenler,örtenlere bulaşır.
Dini inancı yoktur ama rahat etmediği için edilen bedduaya bozulur vs.
Bozulmuş insan yapılarımızdan bazıları işte.




Hiç yorum yok: