16 Mayıs 2009 Cumartesi

EŞCİNSELLİK ÜZERİNE

Hep arada kalmışımdır bu konuda.
özgürlük istiyorum herkese evet.
Ama benim dinimde eşcinsellere pek iyi bakılmıyor.
Al sana ikilem.
Nasıl düşünmem gerekiyor derken ali bulaç sağolsun ortalık toz duman.
Beğendiğim iki kapalı yazar biraz açıklamış benim de içinde olduğum ikilemi.
Buraya şerh düşmüş olayım bende.
Bu arada biz kocayla eşcinseller üzerine film izledik bayağı bir.
Mılk mesela ilk aklıma gelen.
****
Öyle bir noktaya geliyor ki bu; özgürlük savunuculuğunu kanıtlama imtihanında dindar; sözgelimi eşcinselliği günah olarak telakki ettiğinde, insan hakları çarmıhına gerilebiliyor.
Oysa "eşcinsellik hiçbir semavi dinde kabul görmemiştir ama bu; elbette büyük günah işleyenlerin de yaratıcı nazarında din dairesi içinde kalabilme ihtimalini yabana atmayı gerektirmediği gibi, insan hakları kalemini de hükümden düşürmez" demek .....

Konuyla ilgili olarak da; sonuçta herkesin dini de, günahı da kendine diyenlerdenim, ama eşcinselliğin, yaygın kültürel algılamalarla çoğaltılmaması, araya karbon kağıdı seriliğiyle tıpkıbasımının yapılmaması gerektiğinden de eminim

Toplumun ontolojisi ve devamıyla ilgili sakıncalar gibi rasyonalist gerekçeler bir yana; sonuçta eşcinsellerle yapılan görüşmelerde çocuklarının asla kendileri gibi olmasını istemediklerini belirtenlerin aritmetiğinin genele oranla ezici bir çoğunlukta olduğu da bir vakıa.
Çocuğun için istemediğin bir kimliğe özgürlük isteyebilirsin, ama bu durum "bu yaygınlaşmasın" diyeni ortaya alıp dövmeyi gerektirecek kadar geniş bir alan mı olmalı, emin değilim.
ÖZLEM ALBAYRAK
****
dinlerin eşcinselliğe cevap vermedikleri ortada.
Dindar birisi olarak elbette eşcinselliği savunamam, ancak eşcinsellerin bütün haklarının korunması gerektiğine, herkes gibi onlara zarar verecek hiç bir eylemin de bir müslüman kişiden sadır olmaması gerektiğine inanırım.
AYŞE BÖHÜRLER

Hiç yorum yok: